zmiana ubezpieczyciela i małe pytanko w związku z tym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michał3
    Classic
    • 2008
    • 18

Zamieszczone przez iksik2
    ...
    Wierz mi (lub nie): samo wygłuszenie drzwi daje kolosalne efekty

PS. I nie zagłębiam się tutaj w kwestie jakości dźwięku itd, jedynie samo -przed, -po wytłumieniu drzwi
    Dlatego właśnie wszystkim "nieprzekonanym", którzy sami robią wygłuszenie drzwi polecam zrobienie najpierw 1 strony i posłuchanie jak to dużo daje nawet bez zmiany głośników. Czasem aż trudno uwierzyć...
  • vernix
    Ambiente
    • 2007
    • 135

w lipcu po zakupie skody zrobiłem rekalkulację składki żeby wykorzystać ubezpieczenie poprzedniego właściciela w Hestii. Hestia przysłała mi dokumenty po ponad miesiącu po kilkukrotnych interwencjach telefonicznych, obniżyli mi dodatkowo zniżkę o 10% ( w Generali miałem 60%). Chcę zrezygnować z usług Hestii. Jak to jest,w zaświadczeniu o bezszkodowej jeździe ubezpieczenie Skody będzie się liczyło tylko za okres od wniosku o rekalkulację czy tez będzie zaliczony okres ubezpieczenia skody przez poprzedniego właściciela.
    BIA 4XXX

Komentarz

• esjot
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 152

Niestety nie tylko czas od momentu zakupu do dzisiaj.

PZDR
      Superb - 2 Kombi

Komentarz

• vernix
        Ambiente
        • 2007
        • 135

szkoda , liczyłem na coś więcej
        co do wypowiedzenia umowy, to w takim wniosku jako datę wypowiedzenia podaję datę zakończenia obecnej umowy?
        BIA 4XXX

Komentarz

• janusz35
          Ambiente
          • 2007
          • 143
          • Octavia II (1Z3)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wypowiedzenie ubezpieczenia można złożyć najpóźniej jeden dzień przed upływem jego terminu.

Komentarz

• vernix
            Ambiente
            • 2007
            • 135

dzięki za odpowiedzi :
            BIA 4XXX

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

Niektórzy ubezpieczyciele chcą moesiąc wcześniej a u innych wystarcza 1 dzień przed wygaśnięciem umowy .Chodzi głównie o to, że z automatu oni jakby nas ubezpieczali kumpel tak przegapił 3 miechy ale nie było problemów .
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• vernix
                Ambiente
                • 2007
                • 135

koja86 jak to chcą, przecież Art. 28 Ustawy z dnia 22 maja 2003r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli komunikacyjnych mówi, że jeżeli posiadacz pojazdu mechanicznego nie później niż na jeden dzień przed upływem okresu 12 miesięcy, na który umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została zawarta, nie powiadomi na piśmie zakładu ubezpieczeń o jej wypowiedzeniu, uważa się, że została zawarta następna umowa na kolejne 12 miesięcy
                BIA 4XXX

Komentarz

• wasyl900
                  Drive
                  • 2007
                  • 50

no chyba ze polisa była kupiona na raty i druga rata nie została zapłacona to ubezpieczenie nie jest automatycznie kontynuowane.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

wasyl900, Ubezpieczenie zawierasz na rok, a to ze jest na raty chocby co miesiac to jest tylko dobra wola ubezpieczyciela
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• wasyl900
                      Drive
                      • 2007
                      • 50

oczywiscie ale w przepisach jest tak ze jesli nie zapłaciłes następnej raty składki to ubezpieczenie nie będzie kontynuowane.

Komentarz

Pracuję...